Beklager, denne hjemmeside vises ikke korrekt i versioner af Internet Explorer, der er ældre end version 9.

Du bedes derfor opdatere din browser.

Kommende arrangementer

Tirsdag den 4. september 2018 - Tirsdag den 18. december 2018. kl. 15.00-17.00
Strikkecafé for børn
Strikkecafeen på Mariagerfjord Bibliotekerne er for dig der går i 0.-6. klasse og kan strikke lidt, meget eller har lyst til at lære det. Strikkecafeen starter i Hobro i uge 35, og de øvrige steder i uge 36. Der er strikkecafe hver uge på alle fire afdelinger. Find datoerne på hjemmesiden og Facebook. Strikkecafeen er et samarbejde mellem Rinette Jensen og Mariagerfjord Bibliotekerne.
Torsdag den 6. september 2018. kl. 19.00
Kan litteraturen forandre os?
Læs for livet, siger litteraturanmelder Liselotte Wiemer. Hun tager temperaturen, pulsen og hjerteslaget på ny dansk litteratur. Og spørger: hvad siger den nye litteratur om vores liv og død, tro og drømme netop nu. Har den noget afgørende at fortælle om os selv og verden. Ja, har den ligefrem et budskab? Tør vi lade os forandre? Liselotte Wiemer er anmelder på weekendavisen.
Lørdag den 8. september 2018. Fernisering og intimkoncert kl. 11-12.30
Marie og Julie Fredborg
De er vokset op i den samme skov, har læst de samme bøger og leget de samme eventyr. De har cyklet til havet sammen og set de samme vindskæve træer. Og så har de siddet overfor hinanden ved spisebordet igen og igen og tegnet og malet fantasi og udsigt og vist hinanden resultaterne. Nu udstiller de sammen i Kulturhuset, hvor der er fernisering og intimkoncert med guitarist Jesper Christiansen.
Mandag den 10. september 2018. kl. 19.00-21.00
Vil du være med i en læsekreds?
Vil du gerne dele dine læseoplevelser med andre i en læsekreds? Så kom til bibliotekets introduktionsmøde, hvor vi hjælper jer godt på vej ind i den fælles oplevelse af litteraturen. Aftenen vil byde på en snak om hvad læsekredse er, hvad biblioteket kan hjælpe med, og så vil vi hjælpe jer med at få startet jeres egen læsekreds op. Tilmeld dig på biblioteket senest d. 7. september.
Søndag den 23. september 2018. kl. 14.00 - 17.00
Musikbutikken - Musikalsk åbent hus
Himmerlands Folkemusikskole og Kulturhuset i Arden inviterer alle musikelskere til en hyggelig eftermiddag med en blandet buket af musik og sang. Du er velkommen til komme og lytte, tage et instrument med, hvis du har lyst til at være med til at spille, synge – eller være med til festligt sammenspil og fællessang.
Onsdag den 26. september 2018. kl. 18.00
Farshad Kholghi - rutgrut met flut
Farshad Kholghi er skuespiller, men Farshad er også en meget brugt foredragsholder og debattør bl.a. grundet hans humoristiske indgang til dels den alvorlige historie han selv indeholder, og dels den alvor der er virkelighed for mange indvandrere. ”Rutgrut met flut...eller Rødgrød med fløde" er historien om mødet med Danmark, og kampen for at blive accepteret som menneske og ikke som etnisk offer.
Lørdag den 29. september 2018. kl. 16.00
Emma Gads Takt & Tone
Emma Gads Takt & Tone fylder 100 år i 2018. En cabaret-forestilling om en bog alle har en mening om, men som ikke ret mange har læst… Forestillingen er fyldt med sjove citater, alvorsord, afsnit om Emma Gad som person, samt masser af kendte viser og sange, der på underholdende vis kommenterer indholdet.
Onsdag den 3. oktober 2018. kl. 18.00-21.30
Ølsmagning og historier om gamle Arden
Ølsmagning med Niels Tikjøb Olesen. Niels fortæller samtidig om sine barndomsbesøg i Arden hos sin bedstefar og onkel. Der serveres 11 slags øl - der sluttes med pizza. Biletter skal købes på Himmerlandsbilletten senest den 28. september.
Lørdag den 6. oktober 2018. kl. 20.00
SPJustFrost - live 2018
SPJUSTFROST tager endnu en gang på danmarksturné. Efter mange års pause, er De Tre Musketerer ud i svedig “New Orleans-stemning” atter samlet for at dyrke deres store passion og fælles musikinteresse. Nu er tiden så kommet til endnu en gang, at forene kræfterne og vælte de danske spillesteder- og klubber med deres utrolige smittende musikglæde og deres fantastiske sammenspil.
Tirsdag den 9. oktober 2018. kl. 19.00-21.00
Bibliotekets Bogcafeer
Kom til en hyggelig aften i bøgernes tegn og få bibliotekarernes bud på gode læseoplevelser. Vi gentager succesen fra sidste år og får besøg fra Forfatterværkstedet fra Bogby9520, der vil fortælle og læse op af det de arbejder med. Der er som altid kaffe og kage, så husk at tilmelde dig af hensyn til forplejningen. Se hvem du kan møde hvor, på vores hjemmeside.
Torsdag den 11. oktober 2018. kl. 20
Allan Olsen - solo
Allan Olsen står mere og mere som et fyrtårn på den danske musikscene. Ikke mindst som solist i ordets egentlige forstand: Alene på scenen, foran et kræsent og lyttende publikum - måske især på de mindre og mere intime scener, som i Kulturhuset.
Tirsdag den 30. oktober 2018. kl. 19.00
Digteren Morten Nielsen i ord & musik
Ikke mange kender Morten Nielsen som døde meget ung i 1944. Kun 22 år! Det gør Gorm Bull og Palle Hjorth nu noget ved. Sammen med guitaristen Nikolaj Heyman drager de landet rundt for at fejre udgivelsen af bogen ”Mit liv er alles”. Målet med bogen er at sprede kendskabet til en digter som har inspireret mange af de forfattere og digtere vi kender i forvejen.
Onsdag den 31. oktober 2018. kl. 18.00 - 21.00
Anders Ladekarl - Røde Kors
Hør generalsekretær Anders Ladekarls levende foredrag med afsæt i årelange erfaringer med internationalt og nationalt humanitært hjælpearbejde. Og deltag i en åben dialog, hvor du kommer tæt på orkaner, jordskælv, oversvømmelser, tørke og krige ude i verden og fattigdom/ensomhed i Danmark. Arrangeret af Kulturtallerken.
Fredag den 2. november 2018
Spil Dansk dag i Arden
I et samarbejde mellem børnehaver, skolen, biblioteket, Musikuniverset, hallen,kulturhuset m.fl. markerer vi Spil Dansk ugen med sang og musik hele dagen. Nærmere program følger.
Lørdag den 3. november 2018. Kl. 20.00
Live & Lokalt
Den originale musik hyldes af Live & Lokalt, som sender en række unge nordjyske sangskrivere rundt på en turné. Her er chancen for at møde ny musik og nye kunstnere. Det faste band, der akkompagnerer sangskriverne består af Ole Albrechtsen, guitar - Klaus Thrane, – trommer og perc., - Peter Parmo Overby, bas, - Kathrine Schmidt, sang og perc. og Line Gade, sang og keys.
Fredag den 9. november 2018. kl. 20.00
Tørfisk
Siden 1981 har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland, og hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster. Koncerterne krydres med røverhistorier og underholdning på topplan. Altid med stor spilleglæde, glimt i øjet og en typisk vestjysk charme.
Fredag den 9. november 2018. kl. 17.00-21.00
Minecraft by Night
Er du mellem 9-14 år og vild med Minecraft? Så kom og vær med til Minecraft By Night. Vi spiser pizza og gamer Minecraft hele aftenen. Sammen laver vi sjove konkurrencer og vilde byggeprojekter – der er selvfølgelig også tid til fri leg. Det vil være muligt at vinde små præmier i løbet af aftenen. Det er tilladt at medbringe slik og sodavand, hvis man har lyst.
Mandag den 12. november 2018. kl. 19.00
Skumringstimen
Nyd en aften i stearinlysets skær med oplæsning og musik. Overalt i Norden læses der denne aften højt af samme bog nemlig Gudmundssons "De islandske konger" Alle er velkomne.
Tirsdag den 13. november 2018. kl. 15.00-16.30
Kolesterol i blodet
Erik Berg Schmidt er professor og overlæge ved Hjerteafdelingen, Aalborg Universitetshospital. Han blev i 2016 kåret som årets forsker af hjerteforeningen og Dansk Kardiologisk Selskab. Kost og livsstil er basal behandling af hjerte-kar-sygdom og grundlaget for videre medicinsk behandling. Erik sætter fokus på kolesterol i blodet og dets betydning for vores helbred.
Tirsdag den 27. november 2018. kl. 19.00
Lyden af Himmerland
Torben Arboe er dialektforsker og vil tage os med på en rejse i det himmerlandske sprog. Vi skal lytte til båndoptagelser fra 60’erne og 70’erne og se på karakteristiske træk ved dialekterne i Himmerland i forhold til andre jyske og danske dialekter. Torben vil også fortælle om brugen af dialekter i litteraturen og til slut vil han give sit bud på dialekternes status nu og i fremtiden.
Fredag den 30. november 2018. kl. 20.00
Hanne Boel
Hanne Boel slog igennem som sanger i slutningen af 1980’erne og har siden da befundet sig på toppen af den danske soulpopscene med diverse priser og omkring 20 udgivelser bag sig. Senest blev hun inviteret til at dele ud af sin musikalske kunnen og erfaringer, da hun i efteråret 2016 deltog i den sjette udgave af TV2’s ’Toppen af Poppen’.
Tirsdag den 4. december 2018. kl. 15.30
Den store Nisseprøve
Nis og Nisse Sisse skal i nisseskole og bestå den store nisseprøve for at kunne beholde deres røde nissehuer. Dumper de, må de i stedet bære den grønne nissehue, og det er enhver nisses skræk at skulle ende sine dage som grøn havenisse. Men det er altså lidt svært at sidde stille… En sjov og interaktiv juleforestilling proppet med skønne julesange. For børn i alderen 4-10 år – og deres forældre.
Søndag den 9. december 2018. 14.00-16.00
Rostrupkoret
Søndagscafe. Rostrupkoret synger julen ind sammen med deltagerne.
Tirsdag den 11. december 2018. kl. 19.00
Strikketøjets små detaljer
Lise Vaaben lærer fra sig af gode og brugbare teknikker, der både pynter og giver dit strikketøj et flot finish. Vi arbejder med montering, kanter, knaphuller, opslags- og aflukningskanter og forskellige versioner af vendestrik. Udover strikkepinde og garn til prøver, er det er en god ide at medbringe 4 strikkede lapper, som ikke er lukket af - 2 i retstrikning og 2 i glatstrikning.

Kulturhuset i Arden, Bluhmesgade 19, 9510 Arden, EAN 5798004230718

Nordjysk Webdesign ApS