Beklager, denne hjemmeside vises ikke korrekt i versioner af Internet Explorer, der er ældre end version 9.

Du bedes derfor opdatere din browser.

Kommende arrangementer

Tirsdag den 4. september 2018 - Tirsdag den 18. december 2018. kl. 15.00-17.00
Strikkecafé for børn
Strikkecafeen på Mariagerfjord Bibliotekerne er for dig der går i 0.-6. klasse og kan strikke lidt, meget eller har lyst til at lære det. Strikkecafeen starter i Hobro i uge 35, og de øvrige steder i uge 36. Der er strikkecafe hver uge på alle fire afdelinger. Find datoerne på hjemmesiden og Facebook. Strikkecafeen er et samarbejde mellem Rinette Jensen og Mariagerfjord Bibliotekerne.
Tirsdag den 30. oktober 2018. kl. 19.30
Digteren Morten Nielsen i ord & musik
Ikke mange kender Morten Nielsen som døde meget ung i 1944. Kun 22 år! Det gør Gorm Bull og Palle Hjorth nu noget ved. Sammen med guitaristen Nikolaj Heyman drager de landet rundt for at fejre udgivelsen af bogen ”Mit liv er alles”. Målet med bogen er at sprede kendskabet til en digter som har inspireret mange af de forfattere og digtere vi kender i forvejen.
Onsdag den 31. oktober 2018. kl. 18.00 - 21.00
Anders Ladekarl - Røde Kors
Hør generalsekretær Anders Ladekarls levende foredrag med afsæt i årelange erfaringer med internationalt og nationalt humanitært hjælpearbejde. Og deltag i en åben dialog, hvor du kommer tæt på orkaner, jordskælv, oversvømmelser, tørke og krige ude i verden og fattigdom/ensomhed i Danmark. Arrangeret af Kulturtallerken.
Fredag den 2. november 2018
Spil Dansk dag i Arden
I et samarbejde mellem børnehaver, skolen, biblioteket, Musikuniverset, hallen,kulturhuset m.fl. markerer vi Spil Dansk ugen med sang og musik hele dagen. Nærmere program følger.
Lørdag den 3. november 2018. Kl. 20.00
Live & Lokalt
Den originale musik hyldes af Live & Lokalt, som sender en række unge nordjyske sangskrivere rundt på en turné. Her er chancen for at møde ny musik og nye kunstnere. Det faste band, der akkompagnerer sangskriverne består af Ole Albrechtsen, guitar - Klaus Thrane, – trommer og perc., - Peter Parmo Overby, bas, - Kathrine Schmidt, sang og perc. og Line Gade, sang og keys.
Fredag den 9. november 2018. kl. 20.00
Tørfisk
Siden 1981 har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland, og hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster. Koncerterne krydres med røverhistorier og underholdning på topplan. Altid med stor spilleglæde, glimt i øjet og en typisk vestjysk charme.
Fredag den 9. november 2018. kl. 17.00-21.00
Minecraft by Night
Er du mellem 9-14 år og vild med Minecraft? Så kom og vær med til Minecraft By Night. Vi spiser pizza og gamer Minecraft hele aftenen. Sammen laver vi sjove konkurrencer og vilde byggeprojekter – der er selvfølgelig også tid til fri leg. Det vil være muligt at vinde små præmier i løbet af aftenen. Det er tilladt at medbringe slik og sodavand, hvis man har lyst.
Mandag den 12. november 2018. kl. 19.00
Skumringstimen
Nyd en aften i stearinlysets skær med oplæsning og musik. Overalt i Norden læses der denne aften højt af samme bog nemlig Gudmundssons "De islandske konger" Alle er velkomne.
Tirsdag den 13. november 2018. kl. 15.00-16.30
Kolesterol i blodet
Erik Berg Schmidt er professor og overlæge ved Hjerteafdelingen, Aalborg Universitetshospital. Han blev i 2016 kåret som årets forsker af hjerteforeningen og Dansk Kardiologisk Selskab. Kost og livsstil er basal behandling af hjerte-kar-sygdom og grundlaget for videre medicinsk behandling. Erik sætter fokus på kolesterol i blodet og dets betydning for vores helbred.
Tirsdag den 27. november 2018. kl. 19.00
Lyden af Himmerland
Torben Arboe er dialektforsker og vil tage os med på en rejse i det himmerlandske sprog. Vi skal lytte til båndoptagelser fra 60’erne og 70’erne og se på karakteristiske træk ved dialekterne i Himmerland i forhold til andre jyske og danske dialekter. Torben vil også fortælle om brugen af dialekter i litteraturen og til slut vil han give sit bud på dialekternes status nu og i fremtiden.
Fredag den 30. november 2018. kl. 20.00
Hanne Boel
Hanne Boel slog igennem som sanger i slutningen af 1980’erne og har siden da befundet sig på toppen af den danske soulpopscene med diverse priser og omkring 20 udgivelser bag sig. Senest blev hun inviteret til at dele ud af sin musikalske kunnen og erfaringer, da hun i efteråret 2016 deltog i den sjette udgave af TV2’s ’Toppen af Poppen’.
Søndag den 2. december 2018. kl. 13.00 - 16.00
Julemarked og julehygge på biblioteket
Den førstesøndag i advent jules der i hele byen. - bl.a. med Kulturhusets traditionelle julemarked og julehygge for børn og barnlige sjæle på biblioteket.
Tirsdag den 4. december 2018. kl. 15.30
Den store Nisseprøve
Nis og Nisse Sisse skal i nisseskole og bestå den store nisseprøve for at kunne beholde deres røde nissehuer. Dumper de, må de i stedet bære den grønne nissehue, og det er enhver nisses skræk at skulle ende sine dage som grøn havenisse. Men det er altså lidt svært at sidde stille… En sjov og interaktiv juleforestilling proppet med skønne julesange. For børn i alderen 4-10 år – og deres forældre.
Søndag den 9. december 2018. 14.00-16.00
Rostrupkoret
Søndagscafe. Rostrupkoret synger julen ind sammen med deltagerne.
Tirsdag den 11. december 2018. kl. 19.00
Strikketøjets små detaljer
Lise Vaaben lærer fra sig af gode og brugbare teknikker, der både pynter og giver dit strikketøj et flot finish. Vi arbejder med montering, kanter, knaphuller, opslags- og aflukningskanter og forskellige versioner af vendestrik. Udover strikkepinde og garn til prøver, er det er en god ide at medbringe 4 strikkede lapper, som ikke er lukket af - 2 i retstrikning og 2 i glatstrikning.
Lørdag den 5. januar 2019. kl. 11.00 - 12,30
Nytårskur og udstilling
Traditionen tro holder vi også i år nytårskur i Kulturhuset. De lokale kunstnere udstiller malerier og vi benytter anledningen til at ønske hinanden godt nytår. Joe´s spillemænd sørger for musikken.
Tirsdag den 15. januar 2019. kl. 18.00 - 21.00
Allan Henneberg rallykører, eventyrer
Allan Henneberg er iværksætter, rallykører og en vaskeægte eventyrer. Allan udlever sine drømme gennem udfordrende projekter og sine mange eventyr. Hans seneste eventyr er historien om 3 generationers tur til Bonneville Salt Flats i USA på en Rudge-Whitforth Ulster motorcykel fra 1935.
Lørdag den 19. januar 2019. kl. 20.00
Grarup All Stars - soul/blues i top
Nordjyske Margrethe Grarups enestående vokal er i spidsen for et drømmehold med superekvilibristen Uffe Steen på guitar, orgel-fænomenet Palle Hjorth, Niels Mathiasen fra Gnags’s soulfyldte sax, Johnny Madsens bassist Niels Nello Mogensens bundsolide groove og Esben Bach’s virtuose trommespil.
Onsdag den 6. februar 2019. kl. 18.00 - 21.00
Mads Justesen - en fantastisk historie
Mads Justesen blev landskendt, da han som anfører i Hobro IK i 2014 var med til at spille den lille klub op i superligaen. Rejsen med Hobro IK skete samtidig med, at Mads og hans bror Lars drev kvægbedriften "Damgården" ved Hvilsom, og frem til oprykningen til Superligaen i sin tid blev jobbet som gymnasielærer også passet.
Fredag den 22. februar 2019. kl. 20.00
Kieran Goss - ægte irsk
Kieran Goss er en moderne singer-songwriter fra det vestlige Irland. Som studerende i Belfast spillede han i klubber og fortsatte bl.a. som sangskriver for bl.a. Mary Black, sideløbende med at han virkede som gademusikant i Tyskland, Frankrig og New York. Han har indspillet utallige albums og er hyldet som én af Irlands store sangskrivere og har vundet mange fans verden over.
Torsdag den 14. marts 2019. kl. 18.00 - 21.00
Mathilde Falch - fortællekoncert
Mathilde Falch skriver nærværende, personlig og catchy rock på dansk. I sit foredrag spiller Mathilde sine egne sange i akustiske versioner og vil imellem sine sangene fortælle om sin egen historie i psykiatrien, om misbrug og ikke mindst sin vej over på den anden side.

Kulturhuset i Arden, Bluhmesgade 19, 9510 Arden, EAN 5798004230718

Nordjysk Webdesign ApS