Beklager, denne hjemmeside vises ikke korrekt i versioner af Internet Explorer, der er ældre end version 9.

Du bedes derfor opdatere din browser.

Kommende arrangementer

Lørdag den 2. september 2017
Marsvin/hamstre på Børnebiblioteket
Hvad er marsvin og hamstre for nogen størrelser, hvordan passer man dem, og hvilke racer findes der? Det er der gode muligheder for at blive klogere på, når Annette Gregersen fra Sitanes Opdræt ved Aabybro besøger Arden Bibliotek. Annette viser marsvin og hamstre indenfor mange racer, og i løbet af formiddagen bliver der rig mulighed for at kæle for dyrene samt stille spørgsmål vedr. deres pasning.
Lørdag den 2. september 2017
Susanne Sangill - Nick Pedersen
Teaterleder Susanne Sangill og scenograf Nick Pedersen´s fælles udstilling er inspireret af det der optager dem begge meget, nemlig Argentinsk tango, og de øjeblikke der sætter sig på nethinden, når man opmærksomt bevæger sig i gennem livet og hverdagen. På deres arbejdsplads, Himmerlands Teater, er hovedformålet at fortælle historier - at male er bare en ny måde at udtrykke sig på.
Tirsdag den 5. september 2017 - Tirsdag den 17. april 2018
Bridge
Der spilles bridge hver tirsdag. Alle er velkommne. Henvendelse til Ivar Salomonsen 40 56 17 80.
Tirsdag den 5. september 2017 - Tirsdag den 24. april 2018
Strikkecafe
Tirsdage i lige uger fra tirsdag den 5. september 2017 kl. 19.00 - 21.00 i Kulturhuset i Arden. Det bliver aftener, hvor strikkende og hæklende mødes. Vi kan inspirere hinanden, udveksle ideer og teknikker og selvfølgelig snakke og hygge over pindene. Henvendelse til Jette Gahms 51 90 23 96.
Torsdag den 21. september 2017
Geilsk - 10 år med strikdesign
Mød Bente Geil, hør hende fortælle om 10 år som strikdesigner og se de mange modeller fra jubilæumsbogen: Strik for syv sytten. Hør om teknikker, garn, kroppe og kællinger – alt tilsat en god portion humor. Medbring dit strikketøj, bedsteveninden og den gode vilje.
Lørdag den 23. september 2017
Torbjørn Berg og bogen "Ved Ishavet"
Torbjørn Bergs beretninger om sin opvækst i Berlevåg i Finnmark under krigen har inspireret forfatteren Lars Johansson til romanen "Ved Ishavet", som udkommer i foråret 2018. Torbjørn døde i juni og oplevede således ikke udgivelsen. Lars Johansson vil fortælle om bogen og sit venskab med Torbjørn - og sammen med andre nære venner tegne et billede af Torbjørn som kulturperson og fortæller.
Fredag den 29. september 2017
Grarup All Stars - soul i topklasse
Margrethe Grarups enestående vokal i spidsen for et drømmehold med superekvilibristen Uffe Steen på guitar, orgel-fænomenet Palle Hjorth fra Krebs/Falch og Savage Rose, Niels Mathiasen fra Gnags’s soulfyldte sax, Johnny Madsens bassist Niels Nello Mogensens bundsolide groove og Esben Bach’s virtuose trommespil.
Tirsdag den 10. oktober 2017
Bibliotekets Bogcafé
Efterår er lig med bogcafeer på Mariagerfjordbibliotekerne og vi gør som vi plejer – næsten da. I år får vi nemlig inspirerende besøg fra forfatterværkstedet Bogby9520 der i 2015 udgav antologien Kragetæer i kor. Derefter er resten som det plejer når bibliotekarerne serverer deres bud på gode læseoplevelser. Læs mere på bibliotekernes hjemmeside.
Torsdag den 12. oktober 2017
Finn Slumstrup - Arden et magisk sted
”Arden er et magisk sted”- således har Finn Slumstrup – tidligere højskolelærer, radiochef, forfatter m.m. – karakteriseret sin fødeby, hvor han boede de første 6 år af sit liv og siden tilbragte mange og lange ferier hos morfar og mormor i Ellemose’s slagterbutik på Mejerivej. Udtalelsen bundede bl.a. i de kvaliteter, som den lille stationsby og det nære samfund rummer. (Kulturtallerkenen)
Fredag den 13. oktober 2017
Jægerne
Ernst, Joseph og Makmut er klar i toppen af jagtstigen, i dag kommer bukkene – i dag må de da for helvede komme, de skide bukke! Jægerne er en skarpladt og skydegal satirekomedie om manden og hans famlen efter identitet. Hans plads i samfundet sættes på spidsen i denne komiske og absurde historie, om frihedslængsel, ansvarsfralæggelse og den desperate søgen efter meningen med det hele.
Mandag den 16. oktober 2017 - Søndag den 22. oktober 2017
Den Klamme Quiz
Klar til den klammeste quiz? Ved du f.eks hvor mange kakerlakker et menneske nogensinde har haft i munden? Har du lyst til at gætte, væmmes og blive klogere på klam fakta og ulækre ting, er denne quiz lige noget for dig. Quizzen kører på alle kommunens biblioteker i efterårsferien. Svarer du rigtigt i vores mega klamme quiz, er du med i konkurrencen om at vinde klamme præmier.
Mandag den 16. oktober 2017 - Lørdag den 21. oktober 2017
Kreativ Efterårsferie
Mangler du lidt pynt til værelset eller en lille gave? Så kig ind på dit bibliotek i efterårsferien. Vi tegner på forskellige kartonfigurer - du kan vælge mellem mange forskellige rumvæsner, robotter, dinosaurusser, havdyr, jungledyr og insekter. Biblioteket har masser af tuscher. For alle tegneglade børn på 3+. Alle børn må tegne på 3 figurer - så længe lager haves.
Mandag den 16. oktober 2017 - Lørdag den 21. oktober 2017
Kreativ Ferie
Mangler du noget at lave i din efterårsferie? Så kig forbi Mariagerfjord Bibliotekerne. I hele ferien kan du deltage i klamme quiz og lave flotte karton dyr. Du kan opleve bi-værksted i Hadsund og Mariager. Samt bolchekogning i Arden og Hobro. Klik ind på vores hjemmeside og læs mere om de forskellige aktiviteter. Vi ses!
Torsdag den 19. oktober 2017
Bolchekogning med 4H
I 4H-fællesskabet kan man lære en masse ting. I efterårsferien kommer 4H for at vise, hvordan man laver bolcher. Det er lige noget for enhver slikmund. Der kan kun undervises 12 børn af gangen og det tager ca. 20 minutter. Derfor kan der godt være lidt ventetid. Med tidsbilletter, som hentes på dagen, kommer man ikke til at vente længe. For alle slikmunde fra 6 - 12 år.
Onsdag den 25. oktober 2017
De Åndsvages Historie
Vagn Aage Laustsen født i Arden, fortæller om sin tid på Anstalten i Vodskov, hvor han kom som plejeelev og blev i ca. 57 år. Der vil blive vist en kort film, og i pausen vil der blive serveret kaffe og brød. Alle er velkomne.
Lørdag den 28. oktober 2017
Slåbrock Trio - nordjysk lune
Legendariske Slåbrock Band var verdensberømt i Nordjylland og i resten af Danmark i 70'erne og indtil opløsningen i 1984. Nu har frontfigur Keld Torbjørn genoplivet bandet som en trio, som optræder både med nye lune og skæve numre samt alle de gode gamle hits ”To gears Diesella”, ”Truckdrøwe Maj” og ”Er min ring mon for stram til din finger”.
Lørdag den 28. oktober 2017
(U)hyggelig halloween - pynt
Kom og skab uhygge til Halloween. Vi har uhyggelige ophæng, bl.a. spøgelser, skeletter og græskar, som du kan farvelægge på biblioteket og hænge op derhjemme. For alle børn fra 6 år - børn under 6 år kun i følge med en voksen. Max 3 ophæng pr. barn - gælder så længe lager haves. Tilbuddet gælder kun i Bibliotekets betjente åbningstid.
Søndag den 29. oktober 2017
Visens Venner Aalborg
Visens Venner fra Aalborg kommer og underholder. Sjove viser, pikante viser, lyriske viser m.m. Der serveres kaffe og kage. Billetter kan købes på HimmerlandsBilletten eller ved indgangen.
Fredag den 3. november 2017
Spil Dansk Dag i Arden
I et samarbejde mellem børnehaver, skole, bibliotek, Musikuniverset, Kulturhuset m.fl. markerer vi Spil Dansk ugen med sang og musik fra tidlig morgen til sen aften. Nærmere program følger.
Lørdag den 4. november 2017
Bent Dentlau - et langt liv med kunst
Kunstneren Bent Dentlau fyldte for nylig 90 år. Med denne udstilling markerer han et langt liv med kunst, hvor han har arbejdet med udtryksformer, materialer og formater. Lokalt er han bl.a kendt for sine flotte træskulpturer, Thors Hammer i Arden og Røverne i Rold i rundkørslen i Rold. Ferniseringen d.4. november markeres med en klaverkoncert med pianisten Lili Olesen.
Mandag den 13. november 2017
Skumringstime i Arden og Hadsund
Én aften om året læses der højt af den samme bog i Norden; skumringstimen. I år læses der højt af Ulla Lena Lundbergs roman, Is, der foregår i det ålandske skærgårdsmiljø. På Arden Bibliotek: oplæsning ved sognepræst Lene Bruun-Kristensen og musikalsk stemning af Lili Olesen og elever fra Rebild Kulturskole. På Hadsund Bibliotek:oplæsning ved Sif Kristensen. Musik og fællessang Anton Brink Jensen.
Onsdag den 15. november 2017
Georg og Tamara Julin - Den 4. alder
Statistikerne peger på at vi i snit lever 21 år længere og hvad vil vi så bruge den ekstra tid til? Og hvordan kan vi forberede os til at få en så god kvalitetstid, som overhovedet muligt, ud af de ekstra år? Georg og Tamara Julin taler om både kost, motion, bolig, sjæl, legeme, jura og økonomi – og om vi har råd til at lade være med at forberede os – på det hele! (Kulturtallerkenen)
Fredag den 17. november 2017
James Taylor by Kaspersen,Vuust & Fogh
James Taylor har med sange som “Shower the People”, “Fire and Rain” og ikke mindst fortolkningen af Carole Kings “You’ve got a friend” placeret sig blandt de helt store amerikanske sangskrivere. Jan Kaspersen, Peter Vuust og Kristian Fogh har fundet sammen i deres fælles forkærlighed for James Taylor for at formidle hans store sangkatalog til publikum.
Fredag den 17. november 2017
Minecraft By Night
Er du mellem 9-14 år og vild med Minecraft? Så kom og vær med til Minecraft By Night. Vi spiser pizza og gamer Minecraft hele aftenen. Sammen laver vi sjove konkurrencer og vilde byggeprojekter - der er selvfølgelig også tid til fri leg. Det er tilladt at medbringe slik og sodavand, hvis man har lyst.
Lørdag den 25. november 2017
Farvelæg din egen julekalender
Julen nærmer sig! Alle elsker at tælle dagene til den store aften. Og hvorfor ikke gøre det med en julekalender, du selv har malet på biblioteket? En rigtig sød idé, der kan glæde alle. Julekalenderhyggen er for alle børn - men børn under 6 år kun ifølge med en voksen. Der er 1 julekalender pr. barn - så længe lager haves.
Søndag den 26. november 2017
Musikbutikken - Musikalsk Åbent Hus
Musikalsk eftermiddag i samarbejde med Himmerlands Folkemusikskole. Alle musikalske indslag er velkomne. Kom, lyt og vær med til festligt sammenspil og fællessang. De tre erfarne musikere Klaus Pindstrup, Stefan Groot og Klaus Thrane er musikalske værter. De sammensætter dagen, ud fra hvem der møder op, og de spiller med efter ønske og behov. Så tag dit instrument og vær med.
Fredag den 8. december 2017
Jane & Shane - julekoncert
Kom i julestemning når Jane & Shane inviterer på en hjertevarm koncert med nye og traditionelle julesange fra Irland, England og Skandinavien. Jane & Shane hører til blandt de mest populære navne på den danske musikscene. En forrygende, velspillende og charmerende duo, der altid er garant for en god koncert, uanset hvor de spiller!
Søndag den 10. december 2017
Rostrupkoret synger julen ind
Rostrupkoret kommer og synger julen ind sammen med deltagerne. Billetter kan købes på HimmerlandsBilletten eller ved indgangen.
Lørdag den 16. december 2017
Nissemor og Kanelia i julenød
En juleforestilling med Louise Schouw Teater med masser af julehygge. Nissemor og Kanelia er på besøg for at sige glædelig jul, da Julemanden pludselig ringer. Julemanden fortæller, at alle nisserne på legetøjsværkstedet er gået i stå, så julen må aflyses, for der bliver ingen julegaver. Men så går Nissemor og Kanelia i aktion... For børn mellem 3 og 7 år. Både børn og voksne skal købe billet.
Onsdag den 17. januar 2018
Peter Søvad - Syng-med foredrag
Poul Henningsen var hele livet igennem mere produktiv som tekstforfatter, end vi husker i dag. En af hans allerfornemste fortolkere var Olivia Marie Olsen, som egentlig skulle have været kontordame på Nobels Tobaksfabrik, men under navnet Liva Weel blev hun en af Danmarks få helt store divaer. Vi får PH's og Livas livshistorier og synger undervejs et udvalg af PHs sange. (Kulturtallerkenen)
Tirsdag den 6. februar 2018
Lisbeth Zornig vrede er mit mellemnavn
Følg med Lisbeth Zornig Andersen på en rejse gennem et Underdanmark, der er skjult for de fleste – et sted, hvor normløsheden hærger, med vold, druk og seksuelle overgreb. Hør hvordan de voksne og systemerne svigtede, mens nogle få af hverdagens helte greb ind, og hjalp Lisbeth til at finde en vej ud af en barndom i helvede til et voksenliv med uddannelse og familieliv. (Kulturtallerkenen).
Torsdag den 15. marts 2018
Lynge Jakobsen Fra Champions League ..
Det er de færreste, der kommer ud på en rejse, som den Lynge Jakobsen har været på. Fra en opvækst i et af Aalborgs arbejderkvarterer arbejdede han sig op som sportslig leder for en af Danmarks største fodboldklubber. Nu laver han frivilligt arbejde for at hjælpe børn og unge i Aalborg Øst. (Kulturtallerkenen)

Kulturhusets EAN 5798004230718

Nordjysk Webdesign ApS